Cadillac KlasikleriKlasik Tuning & Modifiye

1025 Hp. 59 Cadillac Eldorado Brougham Sw Cadmad

Klasik Cadillac modelleri arasında normal şartlarda göremeyeceğiniz, 2019 yılında Michigan Detroit Autorama’sının Ridler ödülünü kazanan, 1959 Cadmad Cadillac modelini ve modifiye öyküsünü sizlere anlatmak istiyorum.

Klasik Cadillac 1959 Cadmad
Klasik Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad

Kaliforniya’da bulunan Süper Rides by Jordan firması tarafından dizayn edilen Cadmad‘ın tabanı 1959 Cadillac Eldorado Brougham dört kapılı hardtop’a dayanıyor. Arka kapıları iptal edilen aracın ön kapıları da 15 cm. uzatılırken, aracın toplam uzunluğu 46 cm. kısaltılmış.

1959 Cadillac Eldorado Braugham
Klasik Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad
1959 Pontiac Safari Sw

Bu eşsiz aracın alt yapısı bu şekilde şekillenirken aracın tavanı için Pontiac Safari Sw modelinden faydalanılmış. Bu aracın tavanı kusursuz bir şekilde araca adapte edilirken, aracın şasi sisteminde özel bir boru sistemi kullanılarak bağımsız süspansiyon sistemine geçilmiş.

Klasik Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad
Klasik Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad 1025 Hp.
Klasik Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad

1959 Cadillac Cadmad‘ın Twin Turboşarjlı 632 cub. motoru Nelson Racing Engines tarafından inşa edilmiş, Chevy big-blok V8 motor tam tamına 1025 Hp. güç ve 1290 Nm. Tork üretiyor. Elbette bu korkunç gücü tekerleklere aktarmak için, C5 Corvette 4L60 Trans şanzıman kullanılmış.

Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad
Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad
Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad
Cadillac 1959 Eldorado Brougham Sw Cadmad

1959 Cadillac Eldorado Brougham üretildiği dönemde Pinin Farina tarafından dizayn edilmiş ve sadece 99 adet üretilmiş efsane bir araçtı. Cadillac ve Nomad’ın birleşiminden oluşan Cadillac Cadmad, almış olduğu ödülü sonuna kadar hak eden ve uzun yıllar konuşulacak bir otomobil olmuş. Sizleri bilmem ama ben çok beğendim, siz de benim ile aynı fikirdeyseniz alttaki videonun tadını çıkarın…

Cadillac Klasikleri Klasikotom.com da

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Special Thanks: © Super Rides by Jordan, © Kurt Lightfoot, Kruz in USA

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!