Dodge Klasikleri

1960 Dodge Polara D-500 Hardtop Coupe

Dodge Polara D-500 İki kapılı Hardtop Coupe, 1960 yılında yeni bir model olarak, Dodge Matador modeli ile birlikte lanse edildi. Dodge modelleri arasında o zamanın en lüks modeli olan Dodge Polara Coupe‘yi hep birlikte tanıyalım.

Klasik Dodge Modelleri
Klasik Dodge Modelleri Polara D-500
Klasik Dodge Modelleri Polara D-500
Klasik Dodge Modelleri Polara D-500

1960 Dodge Polara D-500 Hardtop Coupe’nin , Chrysler B-series V-8 383 cub. (Ram Fire Power) motoru, 6.277 cc. hacminde 330 Hp. güç ve 624 Nm. tork üretmektedir. Karşılıklı olarak yerleştirilmiş dört barrel çıkışlı 2 karbüratör ile oldukça ilginç motor tasarımına sahip olan Dodge Polara, Chrysler TorqueFlite üç ileri tuşlu otomatik şanzımanı ile sıfırdan yüze 8 saniyede çıkarken 200 Km./h. maksimum hıza ulaşabilir. Ama bunun bedeli biraz yüksek olabilir, çünkü bu güçlü motora sahip olan Dodge Polara, şehir içinde 40L. civarı, ortalamada ise 27L. benzin yakar…

Dodge Polara D-500 İki kapılı Hardtop Coupe
Dodge Polara D-500 İki kapılı Hardtop Coupe
Dodge Polara D-500 İki kapılı Hardtop Coupe
Dodge Polara D-500 İki kapılı Hardtop Coupe

1960 Dodge Polara D-500 İki kapılı Hardtop Coupe, zamanının ötesinde bir tasarıma sahip, klasik otomobil piyasasının aranan araçlarından biridir. Şeffaf gösterge paneli, şeffaf direksiyon ve tuşlu otomatik şanzımanı, lüks tasarımlı deri döşemeleri ve harika dış dizaynı ile tamda 60’lı yılları temsil eden lüks bir otomobildir. Yazıma konu ettiğim bu mavi araç 2012 yılında Amerika’da bir müzayedede 85.800 Dolara satıldı.

Dodge Polara D-500 İki kapılı Hardtop Coupe Motor Özellikleri

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!