Land Rover Klasikleri

1994 Range Rover Classic Autobiography

Arazi aracı ve konfor denince akla ilk gelen markalardan biri olan Land Rover’ın, 1994 Range Rover Classic Autobiography modelini tanıtmak istiyorum.

Klasik Range Rover Autobiography

Land Rover şirketi, Birinci nesil Range Rover Klasik modelini 1970 yılından, 1996 yılına kadar, üç ve beş kapılı iki kasa versiyonu ile üretmiştir. Range Rover Klasik modelleri sekiz seçenek ile üretilmiş olup bunlar şu şekildedir.

3,5 L V8 130 Hp Benzinli 
3,5 L V8 155 Hp Benzinli
3.9 L V8 182 Hp Benzinli
4.2 L V8 200 Hp Benzinli
2.4 L 112 Hp VM Turbo dizel 
2,5 L 119 Hp VM Turbo dizel 
2,5 L 111 Hp 200TDi Turbo dizel 
2,5 L 111 Hp 300TDi Turbo dizel

Klasik Range Rover 4.2 Autobiography

Range Rover üretildiği ilk yıldan itibaren, beklenenin üstünde satış rakamlarına ulaşmıştı. Land Rover 1994 yılında 25 adet Otobiyografi modeli üretmeye karar verdi. Bu araçlar tamamen özelleştirilmiş ve tamamen alıcısının isteğine göre, renk, döşeme ve aksesuar seçenekleri ile sipariş edilebiliyordu. Range Rover Klasik modelinin, bu özel modeli, Range Rover tarihindeki ilk Otobiyografi modeliydi.

Klasik Range Rover 4.2 Autobiography

Land Rover firması, Range Rover modelini haleflerinden ayırmak amacı ile bu kasaya, Range Rover Classic adını vermeye karar verdi. Bu yüzden birinci versiyon araçlar Range Rover Classic adı ile anılmaktadır. Range Rover Classic 4.2 Autobiography modeli, V8 motoru 4.273 cc. hacminde 200 Hp. gücünde ve 340 Nm. Tork çevirmektedir. Dört ileri ZF otomatik şanzımanı olan iki tonluk araç, sıfırdan yüze 10.8 saniyede ulaşabilir.

Klasik Range Rover 4.2 Autobiography

Range Rover Klasik modelleri ülkemizde maalesef hak ettiği ilgiyi görmemektedir. Piyasasına gelince aracın durumuna göre 20.000 TL. ile 80.000 TL. arasında değişmektedir. Bence bu araçların en büyük sorunu yedek parçalarının zor bulunması ve maliyetinin yüksek oluşudur. Araç sayısının az olmasından kaynaklanan bu durum, bence oldukça doğaldır.

Klasik Range Rover Model Tarihi

Yazılarımdan daha kolay haberdar olmak için Bloğuma Abone olabilirsiniz böylelikle yeni yazılarım otomatik olarak mail kutunuza iletilebilecektir. Ayrıca yazı aralarında bulunan ticari paylaşımlardan bir iki tanesini ziyaret ederseniz varlığımızı sürdürmemize ufakta olsa bir destekte bulunmuş olacaksınız. Bu konudaki hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim…

Güncelleme Tarihi: Aralık 2020

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!