Peugeot Klasikleri

1941 Peugeot VLV Electrique

İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman işgali altındaki Fransa, çoğunluğu posta dağıtımı için kullanılması planlanan ve Elektrikle çalışan hafif şehir otomobili Peugeot VLV (Voiture Légère de Ville ) modelini Almanların gözetiminde Peugeot firmasına ürettirdi.

1941 VLV Electrique
1941 VLV Electrique
1941 VLV Electrique

Fosil yakıtların zor bulunuyor olması ve özellikle savaş döneminde Almanya tarafından kullanılması nedeni ile alternatif bir çözüm olarak 1941 yılında Peugeot VLV modelini üretmeye başlayan Fransa geleceğin teknolojosi elektrik enerjisini o yıllarda kullanmaya başladı.

VLV Elektikli
1941 VLV
Fransız Klasikleri
VLV Electrique

1941 Peugeot VLV Electrique modeli aracın önüne konumlandırılmış olan dört adet 12 voltluk akü ile çalışyordu. Bu akülerden aldığı elektrik enerjisini 3.5 Hp. gücündeki elektrik motoru vasıtası ile tekerleklere iletiyordu. Maksimum hızı 30 Km /h. olan VLV 80 Km. menzile sahipti. Sadece Paris ve Sochaux bölgesinde kullanıldığından şehir içi için yeterli bir menzil sunabiliyordu.

VLV Electrique
VLV Electrique

1941 yılından 1945 yılına kadar geçen sürede toplam 377 adet Peugeot VLV Electrique üretildi. Bu araçların bir çoğu çeşitli müzelerde sergilenirken benim fotoğrafını paylaştığım krem renkli araç 2012 yılında Paris’te bir müzayedede 17.870 Euro’ya satıldı. Bu aracı üretenler günümüzde Paris sokaklarını hatta kaldırımlarını dolduran Elektrikli ulaşım araçlarını görselerdi acaba ne derlerdi? Onları bilmem ama ben şunu diyorum; Tüm Dünya elektikli araçlara dönerken biz hala benzinli otomobili tüple nasıl götürürüz derdindeyiz 🙂 Türkiye’de elektrikli araçları ilk önce devlet desteklemedilir ki bu konuda yol alınabilsin. Fakat tamamen duygusal nedenlerden dolayı ben bunun yakın gelecekte pek mümkün olabileceğini sanmıyorum.

Paris’te ulaşım…

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!