Klasik Tuning & ModifiyeLand Rover Klasikleri

1967 Land Rover Seri II Uzun Burun V8

Sizlere bugün Land Rover klasikleri arasında ayrı bir yer edinmiş olan, Series II modelinin, Almanya Erlangen’deki Lorenz + Knorr-Held firması tarafından özel olarak üretilen, 1967 Land Rover Series II Bell Aurens Long Nose V8 aracının hikayesini anlatacağım. Ben bu aracı çok beğendim, umarım sizlerde beğenirsiniz.

1967 Land Rover Modelleri
Land Rover Klasikleri 88 Deluxe Hardtop

1948 yılından bu yana üretilen Land Rover, 1967 yılında 88 Series IIA,
109 sereis IIA ve Forward Control IIB modelleri ile üretimdeydi. 4 ve 6 silindirli benzinli ve 4 silindirli dizel motor versiyonları vardı. Bu araçta Series II modelinin üzerine inşa edildi.

Land Rover Klasikleri 1967
Land Rover Series II
Land Rover Series II Bell Aurens

Thomas Bell ve Holger Kalvelage tarafından tamamen el yapımı olarak imal edilen aracın sadece ön kaputunun uzunluğu iki metre. 2008-2009 yıllarında üretimi tamamlanan araca tam olarak 3500 saat emek harcanmış. Kaputunun altına yerleştirilen 4.6 litrelik V8 Land Rover motoru, 235 Hp güç, 403 Nm. tork üretmektedir. 200 Km/h. üstündeki hızı ve dışarıya monte edilen egsozları ile sadece görünümden ibaret olmadığını kanıtlayan bir arazi aracı.

Land Rover Klasikleri Bell Aurens
Land Rover Series II V8 Motoru
Klasik Land Rover
Land Rover Series II Long Nose

Araçta kullanılan logo ve verdikleri isim Bell Aurens, Arabistanlı Lawrance’a itaf edilmiş. Benzersiz bir araç inşa etme yolunda uğraşlarının boşa gittiğini söyleyemeyiz. Her ayrıntısına büyük emek harcanan araç bence beklentileri karşılar nitelikte.

Land Rover 1967
Land Rover Seri 2
Land Rover Klasik modelleri
1967 Land Rover Series II Bell Aurens Long Nose V8

Almanya’da satışa sunulan, 1967 Land Rover Series II Bell Aurens Long Nose V8 için 225.000 Euro isteniyor. Daha geniş bilgi almak isterseniz, Classicdriver.com üzerinden kendileri ile irtibata geçebilirsiniz. Allah hepinizin gönlüne göre versin. Yazımı beğendiyseniz ve bloğumuzun varlığını sürdürmesine ufakta olsa bir katkıda bulunmak isterseniz, yazı aralarından bir iki yeri ziyaret ederek, bizlere destek olursanız seviniriz.

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Thanks: Darren Jacklin Photography

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

2 thoughts on “1967 Land Rover Seri II Uzun Burun V8

  • Land Rover günümüzde halen devam etmektedir. Ana marka daha lüx ve pahalı fiyat ile Range Rover markasını ( eskiden model adı iken ) tamamen ayrı bir marka olarak üretmektedir. İngiltere kökenli bu marka BMW nün satın alması ile BMW ya 4 çekiş ve arazi kaabiliyeti olarak katkıda bulunurken BMW dan LR ‘ye de ekonomik, sessiz verimli motorlar ve vites kutuları kazandırmıştır. İlginç olan bu evlilikte 2.7 v6 dizel PSA grubundan alınmış Discovery ve RRSport da kullanılmıştır. Bu üretimler devam ederken BMW nun 3.0 dizel ödüllü motora sahip olduğunu bilelim. Arazi kaabiliyeti tartışılmaz kabul görmüş LR, JEEP markasından daha değerli ve her zaman pahalı olmuştur. Günümüzde artık BMW evliliği bitmiş durumda . Artık Hintli TATA grubu LR ve Jaguar in en büyük hissedarı. Hemen markaya bakışınız değişmesin. Aynı kalite hatta daha da artarak 2.0 litre ve elektrikli araçlar ile devam ediyor. F1 yarışlarında 1.600 cc nin zorunlu olması üzerinden yıllar geçti. Türkiye, Yunanistan, Portekiz gibi otomobilin dolaylı vergi almanın en iyi ürünü olduğu dar pazarlarda 2.000 cc motorlu araçlar V8 ler gibi müzelerde toplanacak .LR grubunda motorlarda hala en küçük hacim 2 litre. Askeriye için Koç grubu Defender üretiyor. Türkiye dağıtıcısının Defender ithalatı yetkisi yok. Netten Türkiye üreticisine ulaşıp şahsi olarak sipariş verebilirsiniz. 6 yıl önce bir müşterim için görüşmüş idim. LR ile ilgili yazılacak çok şey var …

    Yanıtla
    • Evet Hakanım bende bu yazıyı yazarken farkettim, Land Rover kategorisini daha yeni açtık. Arkası da gelecek inşaalah…

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!