Site icon

Bir Hayalin Peşinde, Isdera Imperator 1978 Mercedes-Benz C311

Bu sefer sizlere sıradışı bir otomobilden bahsetmek istiyorum, Isdera Iperator 1978 Mercedes-Benz C311 konseptinden geliştirilmiş bir model. 

1978 Mercedes-Benz C111-3 Konsepti Turbo Dizel 5.litre V8 230 Hp. gücünde bir motora sahip…

1978 yılında Mercedes-Benz, CW311 konsept aracını seri üretime almayı hiç düşünmemişti. Bu konsept araçların çoğu sektördeki araştırma geliştirme bölümüne hizmet eden araçlardı. Ancak Alman mühendis Eberhard Schulz, kalbini ve ruhunu bu aracı geliştirmeye adadı ve bu hayalini gerçekleştirmek için Isdera şirketini kurdu.

Mercedes-Benz, Schulz’un bu aracı Isdera bayrağı altında üretmesine izin verdi ama tek şartla, o da bu araçta yine Mercedes- Benz motorunun kullanılmasıydı. 

Mercedes-Benz‘in desteği ile üretilen Isdera Imperator 108, sınırlı sayıda üretilmiş bir araç, ( Yaklaşık 30 adet ) 235 Hp gücünde 5 litrelik V8 dizel bir motora sahip…

Bu sıradışı araç, sıradışı mühendislerin belirli kalıplara takılmadan standartları düşünmeden sadece tasarıma ve dizayna dayalı hayallerinin peşinden giden insanların eseridir. Bu tarz tasarımlar ile Mercedes-Benz 1978 yılında dizel bir araç ile 200 mil/h ( 321 Km/h ) hıza ulaşarak dünya rekoru kırmıştır. Gullwing’den yola çıkarak hazırlanan dizaynı ile zamanın çok ötesinde tasarımlara imza atılmıştır. Günümüzde 500.000 Dolar civarında satılan, bu nadir parça koleksiyoncuların gözdesidir, ve her koleksiyoncunun hayalini süsler. Allah cümlemizin hayalini süsleyen otomobili nasip etsin…

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Exit mobile version