Site icon

W124 Kasada E200 Turbodiesel!. Olur mu? Yaptık Oldu!..

Arada sırada sizler ile satışını yaptığım ilginç arabaları da paylaşmak istiyorum. Aracımızı bir, bir buçuk sene önce Rize’de tamir bakım işleri uğraşan iki kardeşten aldık. Araç hatırladığım kadarı ile 1987 modeldi. Ama bu ili kardeşimiz aracı sanırım Batum’da komple 1994 modele çevirmişler…

W124 Mercedes-Benz
W124 Mercedes-Benz 200D Turbo

Aracın içine Sportline koltukları takılmış çok temiz bir araçtı. Ahşapları temiz , torpidosu çatlaksız kondisyonu çok düzgün bir araçtı.

W124 Mercedes-Benz 200D Turbo
W124 Mercedes-Benz 200D Turbo Sport
W124 Mercedes-Benz 200D Turbodizel

Şimdi gelelim bu aracı ilginç kılan esas noktaya, benim Mercedes Benz 2.EL® adındaki Facebook Gurubumu takip edenler bu aracı hatırlayacaklardır. O dönemde bayağı popüler olmuştu. Neyse fazla uzatmayayım, bildiğiniz gibi W124 200D’de OM601, 4 silindirli düz dizel motor vardır. Ama bizim aracımızı Rize’li biraderlerimiz, işleri tamircilik olduğundan ve konularına oldukça hakim olduklarından, Turbo dizele çevirmişler. Hem de çok güzel bir işçilikle orijinalinden farkı olmayacak şekilde…

Arabanın sağ ön çamurluğuna kadar bütün aksamı Turbo dizele uygun hale getirilmiş. Sonuç, doğal olarak bir uçak değil ama eski 200D’den çok daha rahat giden ve hızlanan bir araca dönüşmüş. Şuna inanıyorum ki bu ülkede işini gerçekten iyi yapan bilgili düzgün insanlar var. İşte bu yüzden umudumuzu kaybetmiyoruz, işimize iki elle sarılıyoruz… Biz bu güzelliği bir hafta gibi kısa bir süre içinde, o zaman için herkesin hayatta satılmaz dediği rakam olan : 30.000 TL.’ye Anadolu’nun bir şehrine sattık. Alan arkadaş aracın kaputunu bile açmadı, yarım saatte aldı noter satışını, yola koyuldu. Hala da bu araca keyifle biniyor… Bu arada bizim alım satımını yaptığımız araçlar genelde 3 yaşından büyük olmayan araçlardan oluşur. Ortağım ve ben bu tarz güzellikleri görünce dayanamayız, Türkiye’nin neresinde olursa olsun satın alır bineriz, binerken de istediğimiz rakamı veren olursa hiç nazlanmadan satarız… (Firmamız 2018 yılının sonlarında kapanmıştır.)

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Exit mobile version