Site icon

1974 Pontiac Grand Ville Restorasyonu

Memet Sefa Öztürk’ün, 1974 model Pontiac Grand Ville, dört kapı direksiz harttop aracının, üzücü restorasyon hikayesini duyunca sizlerle paylaşmak istedim, istedim çünkü 2006 yılında geçirdiği kaza sonucu Tekerlekli sandalye’de yaşamak zorunda kalan, Klasik Bale Sanatçısı Memet bey, tam bir klasik otomobil tutkunu. Ne var ki, 2008 yılında restore etmek istediği araç ile ilgili bir sürü olumsuzluklar yaşamış. Bende bizim okuyucularımız duyarlıdır, belki Memet beyin sorununa hep birlikte bir çare bulabiliriz diye sizlerle paylaşmak istedim.

Klasik Bale Sanatçısı Memet Sefa Öztürk
1974 Pontiac Grand Ville Pontiac Klasik

Memet beyin babasına ait olan ve çocukluğundan beri gıpta ile baktığı,1974 model Pontiac Grand Ville’yi geçirdiği rahatsızlıktan sonra, moral olması için babası ona vermiş, Mehmet bey çocukluğundan beri kullanmayı hayal ettiği aracı, o yıllarda İstanbul dışında yaşadığından kendisine yakın bir yerde, güvendiği bir usta ile aracın restorasyonu için anlaşmış, fakat anlaştığı usta geçen yıllara rağmen binbir güçlükle aracı ancak bu kadar toplayabilmiş, elbette bu süreçte bir çok ayrı ustaya para yetiştirmeye çalışan Memet bey aradan geçen zamana rağmen pes etmemiş.

1974 Pontiac Büyük Şehri Pontiac Klasik
1974 Pontiac Büyük Şehri Pontiac Klasik

En sonunda çareyi, aracını çekiciye yükletip İstanbul’a getirmekte bulmuş, fakat ortada ne usta var ne bir sorumlu, zorlukla bulabildiği her parçayı alan Memet bey, tüm aramalarına rağmen aracın silindir kapaklarını bulamamış. Bugüne kadar aracın her eksiğini gideren Memet bey, V8 403 Cub. motorun silindir kapaklarını bulmakta oldukça zorlanmış, bir yerde bulmuş fakat ona da oldukça yüksek bir rakam istemişler. Aracın orijinal 455 cub motoru daha öncesinden, 403 cub. Oldsmobile motoru ile değiştiğinden Mehmet beyin aradığı silindir kapaklarıda, V8 Oldsmobile 403 cub. motorun silindir kapakları.

1974 Pontiac Büyük Şehri Pontiac Klasik

Sizlerden ricam sizin yada çevrenizdekilerin, bu konuda yardımı dokunacağına inandığınız biri varsa Memet Sefa Öztürk ( Tel:0542 501 65 64 ) ile irtibat kurmasını sağlamanızdır. Eğer bunu başarabilirsek engelli tertibata sahip, el gazı ve el fren tertibatı olan bu klasiği yürütmeyi ve en önemlisi Memet beyin yıllar süren bu bekleyişini sonlandırmış olacağız…

1974 Pontiac Büyük Şehri Pontiac Klasik

Elbette Memet kardeşimizin Pontiac’ı yukarıdaki gibi olmayacak, ama en azından yıllardır hayalini kurduğu klasiğine kavuşmuş olacak. Lütfen bu konuda birlik olup bu sorunun hallolmasına yardımcı olalım…

Not: Yazı sonundaki kısımdan WhatsApp ile bu yazıyı yardımı olacağını düşündüğünüz kişilere yollayabilirsiniz…

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Exit mobile version