Site icon

1967 Land Rover Seri II Uzun Burun V8

Sizlere bugün Land Rover klasikleri arasında ayrı bir yer edinmiş olan, Series II modelinin, Almanya Erlangen’deki Lorenz + Knorr-Held firması tarafından özel olarak üretilen, 1967 Land Rover Series II Bell Aurens Long Nose V8 aracının hikayesini anlatacağım. Ben bu aracı çok beğendim, umarım sizlerde beğenirsiniz.

1967 Land Rover Modelleri
Land Rover Klasikleri 88 Deluxe Hardtop

1948 yılından bu yana üretilen Land Rover, 1967 yılında 88 Series IIA,
109 sereis IIA ve Forward Control IIB modelleri ile üretimdeydi. 4 ve 6 silindirli benzinli ve 4 silindirli dizel motor versiyonları vardı. Bu araçta Series II modelinin üzerine inşa edildi.

Land Rover Klasikleri 1967
Land Rover Series II
Land Rover Series II Bell Aurens

Thomas Bell ve Holger Kalvelage tarafından tamamen el yapımı olarak imal edilen aracın sadece ön kaputunun uzunluğu iki metre. 2008-2009 yıllarında üretimi tamamlanan araca tam olarak 3500 saat emek harcanmış. Kaputunun altına yerleştirilen 4.6 litrelik V8 Land Rover motoru, 235 Hp güç, 403 Nm. tork üretmektedir. 200 Km/h. üstündeki hızı ve dışarıya monte edilen egsozları ile sadece görünümden ibaret olmadığını kanıtlayan bir arazi aracı.

Land Rover Klasikleri Bell Aurens
Land Rover Series II V8 Motoru
Klasik Land Rover
Land Rover Series II Long Nose

Araçta kullanılan logo ve verdikleri isim Bell Aurens, Arabistanlı Lawrance’a itaf edilmiş. Benzersiz bir araç inşa etme yolunda uğraşlarının boşa gittiğini söyleyemeyiz. Her ayrıntısına büyük emek harcanan araç bence beklentileri karşılar nitelikte.

Land Rover 1967
Land Rover Seri 2
Land Rover Klasik modelleri
1967 Land Rover Series II Bell Aurens Long Nose V8

Almanya’da satışa sunulan, 1967 Land Rover Series II Bell Aurens Long Nose V8 için 225.000 Euro isteniyor. Daha geniş bilgi almak isterseniz, Classicdriver.com üzerinden kendileri ile irtibata geçebilirsiniz. Allah hepinizin gönlüne göre versin. Yazımı beğendiyseniz ve bloğumuzun varlığını sürdürmesine ufakta olsa bir katkıda bulunmak isterseniz, yazı aralarından bir iki yeri ziyaret ederek, bizlere destek olursanız seviniriz.

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Thanks: Darren Jacklin Photography

Exit mobile version