Site icon

Mazda 323 F Tarihçesi

Bugün sizlere Mazda‘ nın alt orta segmentteki temsilcisi olan Mazda 323 F Tarihçesi, motor ve teknik özelliklerini anlatmak istiyorum.Gençlik yıllarımda bu aracın adı anıldığında ilk aklıma gelen, pürüzsüz ve sessiz çalışan motoru ve spor tasarımlı farları olurdu. Hadi şimdi bu dönem aracının özelliklerine birlikte bakalım.

Mazda 323 F Tarihçesi
Mazda 323 F Astina Tarihçesi
Mazda 323 F Astina İç Görünüm

Sportif bir görünüme sahip olan beş kapılı fastback versiyonu Mazda 323 F modeli Dünya pazarına bu isim ile pazarlanırken, Japonya pazarında Mazda 323 Astina, lüks versiyonlarında ise Mazda Eunos 100 isimleri ile satışa sunuluyordu.

Mazda 323 F Tarihçesi
Mazda 323 F Motor ve Teknik Özellikleri

Mazda 323 F Motor ve Teknik Özelliklerine baktığımızda 1.5 , 1.6 ve 1.8 litrelik motorların karbüratörlü veya yakıt enjeksiyonlu SOHC versiyonlarının yanı sıra, 1.8’in DOHC ve yakıt enjeksiyonlu bir versiyonu da satışa sunuldu.

Mazda 323 F Motor ve Teknik Özellikleri
Mazda 323 F Astina Boya Orijinal Renkleri
Mazda 323 F Donanımları

Ülkemizde de oldukça sevilen bir model olan Mazda 323 F Tarihçesini mümkün olduğunca kısa ve öz bir şekilde özetlemeye çalıştım. Kalın sağlıcakla…

Yazılarımdan daha kolay haberdar olmak için Bloğuma Abone olabilirsiniz böylelikle yeni yazılarım otomatik olarak mail kutunuza iletilebilecektir. Ayrıca yazı aralarında bulunan ticari paylaşımlardan bir iki tanesini ziyaret ederseniz varlığımızı sürdürmemize ufakta olsa bir destekte bulunmuş olacaksınız. Bu konudaki hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim…

Exit mobile version