Fiat Klasikleri

Türkiye’den, İtalyan Pininfarina Harikası 1963 Fiat 1200 Spider Cabriolet – SATILDI

Klasikotom.com olarak bugün mercek altına alacağımız araç, Kuşadası’nda yaşayan Nevzat Yiğit beye ait 1963 model Fiat 1200 Spider Cabriolet. Bu araç klasik otomobil pazarında internet piyasası üzerinden baktığınızda satışta olan tek araç . Aslında düşündüğümüz  zaman bu bile başlı başına bir satın alım sebebidir. Kullandığınız aracın tek olması veya bir kaç taneden fazla bulunmaması sizi özel kılmaz mı?

İtalyanların ünlü dizaynırı Pininfarina tarafından dizayn edilen Fiat 1200 Spider’ın temeli 1957 senesinde üretilen Fiat 1100 serisinin platformuna dayanıyor. Fiat 1200 Spider Cabriolet  4 silindirli 1221cc motoru ile 5300 devirde 63 beygir güç, 83 nm tork üreten  ekonomik bir motora sahip. 900 Kg. ağırlığa sahip bir araç için bence yeterli.

Fiat 1200 Spider Cabriolet , 4 vitesli bir şanzımana sahip 1222 cc motoru ile saatte 145 Km/h hıza ulaşabiliyor ki bu da bu sınıfta bir otomobil için yeterli bir son sürattir.

Nevzat beyin Spider’ı bence kondisyon bakımından fena bir araç değil, bu aracın 18 yıldır sahibi olduğunu da düşünürsek, araçta bir sorun olmadığını anlarız, çünkü binilen, kullanılan araçlar her zaman daha bakımlı olurlar. Kendisi aracına 12.500 Euro etiket fiyatı koymuş, ama üzerinde konuşulabilecek bir rakam olduğunu sanıyorum. Türkiye’de bu aracın piyasasını mukayese edebileceğimiz araç olmadığından ben Avrupa’daki muadillerine baktım genelde istenen rakamlar düzgün kondisyonlu araçlarda 15.000 – 25.000 Euro bandında dolaşıyor. Bu da Nevzat beyin aracına istediği rakamın makul olduğu anlamına gelir, bu araç ile ilgilenmek isteyen arkadaşlar sadece bu aracı alırken tente veya hard top olmamasından kaynaklanan artı bir maliyeti de göze almalıdır. Şimdi ben sizi Fiat 1200 Spider’in üretim yılındaki katalog resimleri ile baş başa bırakayım.

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Not: BU ARAÇ SATILMIŞTIR İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ…

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!