Dodge KlasikleriKlasik Tuning & Modifiye

1967 Dodge Truck Deora Zamanın Ötesinde Tasarımlar

Bugün sizlere Dodge Klasikleri arasından,1967 Dodge Deora konsept aracını tanıtmaya çalışacağım.

Dodge Deora

Kalifornia’lı tasarımcı Harry Bradley tarafından dizayn edilen Dodge Deora, Detroit Alexander Brothers tarafından özel olarak üretilmiş bir konsept aracıdır.

Dodge Deora öncesi ve sonrası

Dodge Deora Tarihçesi

1965 yılında, temelde Dodge’un A-100 Pick-up kamyoneti üzerine inşa edilen Dodge Deora, 1967 yılında eşsiz tasarımı ile Ridler Ödülünü almaya hak kazandı.

Dodge Deora

Dodge Deoranın giriş kapısında 1960 model Ford steyşın vagonun arka kapısını kullanmışlar, sıra dışı konsept aracın elbette girişi oldukça sıra dışı olmuş.

Dodge Deora ön dizayn

Dodge Deora her şeyi ile diğer araçlardan farlı, mesela kapı açıldığında yana kayan direksiyon mili ve farklı direksiyon tasarımına sahip.

Dodge Deora iç dizayn
Dodge Klasikleri

Dodge klasikleri arasında farklı bir yere sahip olan Deora’nın altı silindirli motoru aracın kabinin arka tarafına alınmış, Dodge istenirse bu aracta 318 V8 Dodge motorunu da kullanabileceklerini belirtti.

 

Dodge Deora Motor havalandırması

Dodge Deora arka dizaynı
Dodge Klasikleri Piyasa Fiyatları

Yazımıza konu olan Altın sarısı rengindeki, 1965 Dodge Neora konsept aracı 2009 yılında RM Sothebys müzayedesinde 324.500 Dolara satıldı.

Dodge Klasikleri

Konsept otomobiller firmaların gelecekte yapacakları şeyleri özetleyen habercilerdir. Bu yüzden markaların konseptleri çok ilgimi çekiyor. Bloğumda, fırsat buldukça sizlere, konsept araçlarını tanıtmaya devam edeceğim.

Dodge Klasikleri Piyasası

Bazılarına konsept otomobiller anlamsız gelebilir, ama bana bu araçlar gelecekten gelen öncü araçların bizim aramızda dolaşması gibi geliyor. Bugün gözümüze tuhaf gelen bir konsept aracın bir iki sene sonra hayatımıza girdiğini görüyoruz. Bugün bize tuhaf gelen bir tasarım, yarın gözümüze çok hoş görünebiliyor. Bu yüzden ön yargılarımızı bir kenara bırakıp, gözümüzü de gönlümüzü de teknolojinin gelişimine açmalıyız…

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

2 thoughts on “1967 Dodge Truck Deora Zamanın Ötesinde Tasarımlar

  • ERDEN BALİN

    Sağlıklı bilgilendirmeleriniz için tşk.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!