Rolls-Royce & Bentley Klasikleri

1907 Rolls-Royce Silver Ghost Touring

Klasik Rolls-Royce modellerinden, ilk Silver Ghost modelini tanımaya ne dersiniz? Gelin hep birlikte bu eşsiz İngiliz klasiğinin tarihçesine bakalım. Bu yazıyı sizler için hazırlarken en çok dikkatimi çeken şey, otomobil tarihindeki ilk araçlardan birisi olduğu gerçeğiydi.

Klasik Rolls-Royce Silver Ghost 1907

İlk üretimini 1904 yılında yapan Rolls-Royce’un üçüncü veya dördüncü modeli olan bu araç ilk üretildiğinde Rolls-Royce 40/50 Hp. adı ile anılmaktaydı. Günümüzdeki Rolls-Royce modellerinde de hala kullanılmakta olan adını, motorunun o zamanki şartlarda olağanüstü sessiz çalışan motorundan ve Gümüş rengindeki karoserinden dolayı Silver Ghost unvanını almıştı.

Klasik Rolls-Royce Silver Ghost 1907

O zamanlar üretilen araçlarda en büyük kaygı aracın sağlamlığı konusundaydı. Araçlar ne kadar yeni olsa da, o yıllarda yollar araçlara göre tasarlanmadığından çok bozuk ve engebeliydi. 1907 yılında Rolls-Royce Silver Ghost, 24.000 Km.lik zorlu test sürecini başarı ile tamamlayan nadir araçlardan olmuştu. Bu nedenle, o dönemin en güvenilir otomobil dergilerinden birisi ”Dünya’daki en iyi araba” unvanını almasını sağladı.

Klasik Rolls-Royce Silver Ghost 1907 Motoru

1907 Rolls-Royce Silver Ghost, sıralı 6 silindirli 7.036 cc. hacminde 48 Hp. gücünde ve üç ileri vitesli şanzımanı ile saate 101 Km/h. hıza ulaşabiliyordu.

Klasik Rolls-Royce Silver Ghost 1907

1906 yılında 1926 yılına kadar, 7874 adet üretilen Rolls-Royce Silver Ghost modelinin ilk araçlarından birisi günümüzde Bentley tarafından restore edilerek sergilenmektedir. Bu araca 2005 yılında 35.000.000 Dolar sigorta bedeli belirlenmişti. Bu bedel ile o yılda, ”En pahalı klasik otomobil” unvanına da sahip oldu. Günümüzde koleksiyonerlerin gözdesi olan Silver Ghost, hala Rolls-Royce markasının en prestijli modelidir…

Rolls-Royce Silver Ghost

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

One thought on “1907 Rolls-Royce Silver Ghost Touring

  • ORHAN KIYAK

    Sağlam ve güvenilir otomobil.Sanayi çağının ilk harikası.Güzel bir başarı kalite örneği Sevimli Rolls Royce!

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!