Ford Klasikleri

1977 Ford Granada Mk1 Orijinal 44 Bin Km.de!

Bugün sizlere 1977 model Ford Granada 2.0 2 kapılı sedan Mk1 modellerinden eşsiz bir aracı tanıtmak istiyorum.

Ford Klasikleri Granada
Klasik Ford Mk1 Granada
Klasik Ford Mk1 Granada

Polonya’da satışa sunulan Granada 2.0 2 Kapılı Sedan Mk1, İsveç’te bulunan, Ford koleksiyonundan satın alınarak, Polonya’ya ithal edilmiş. 1978 model olmasına rağmen, belgelenebilir orijinal 44.000 km.de ve orijinal boyasında.

Klasik Ford Mk1 Granada 2.0
Klasik Ford Mk1 Granada

Klasik Ford Mk1 Granada 2.0 2 Kapılı Sedan
Ford Mk1 Granada 2.0

İsveç’te olduğu dönemde ülkenin önemli dergilerinden birine haber olan Granada Mk1, neredeyse sıfır ayarında muhafaza edilmiş eşsiz bir araç.

1977 Klasik Ford Mk1 Granada
Klasik Ford Mk1 Granada 2.0
Klasik Ford Mk1 Granada Made in England
Klasik Ford Mk1 Granada 2.0 Motor Teknik Özellikleri

Granada‘nın sıralı 4 silindirli 2.0 litrelik motoru 1998 cc hacminde, 99 Hp gücünde ve 151 Nm. tork çeviren motoru en güçlü, 4 silindirli granada motorudur. Dört vitesli manuel şanzımanı ile, 14 saniyede sıfırdan yüze çıkabilir. Bu değer diğer dört silindirli araçlarda 20 saniye civarındadır.

Satılık Ford Mk1 Granada Ford Klasikleri
Satılık Ford Mk1 Granada Ford Klasikleri
Satılık Ford Mk1 Granada / Consul Ford Klasikleri
Satılık Ford Mk1 Granada- Consul

Granada‘nın bu motor özelliklerinden anladığımız kadarı ile bu araç İngiltere imalatı, zira Almanya’da üretilen 2.0 litrelik 4 silindirli araç yoktu. Alman yapımı 4 silindirli araçlarda, 1977 yılında sadece 1.7 litrelik araçlar mevcuttu. 2.0 litrelik araçlarda ise V6 motorlar kullanılıyordu.

Satılık Ford Mk1 Granada 2.0 Ford Klasikleri
Satılık Ford Mk1 Granada Ford Döşemeleri
Satılık Ford Mk1 Granada Ford Klasikleri iç görünüm
Satılık Ford Mk1 Granada Klasikleri

Her ne kadar aracın satış ilanında 1978 model yazmış olsalar da, bu araç 1977 model. Çünkü 1977 yılının sonunda, İngiltere’de ve Almanya’da Granada Mk1 üretimden kalkarak yerini, Mk2 Granada‘ya bıraktı. Belki evrakları bu şekilde düzenlenmiştir. İsveç’te dergide yayınlanan haberde de araç 1977 model olarak belirtilmiş.

Mk2 Granada 2.8 Ghia Made in England
Ford Mk1 Granada Ford Klasikleri Döşemeleri
Ford Mk1 Granada-Consul Ford Klasikleri Döşemeleri
Ford Mk1 Granada Ford Döşemeleri

Bu eşsiz Granada için Polonya’da istenen rakam 70.000 PLN yani 16.300 Euro. Araç hakkında bilgi için bu numarayı arayabilirsiniz. +48 500 255 066  

1972 yılından 1977 yılına kadar Consul ve Granada adı ile üretilen Mk1 Granada‘nın güzel bir örneği olan bu aracı sizlerle paylaşmadan edemedim. Umarım sizinde hoşunuza gitmiştir…

Ford Mk1 Granada Ford iç görünümü
Ford Mk1 Granada-Consul Ford iç görünümü
Satılık Ford Mk1 Granada-Consul Ford iç görünümü
Ford Mk1 Granada-Consul 2.0 Ford iç görünümü

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

5 thoughts on “1977 Ford Granada Mk1 Orijinal 44 Bin Km.de!

    • Murad bey haklısınız bu araç 2 kapılı sedan modelidir. Fakat bloğumda daha çok genele hitap etmeye çalıştığımdan, yazılarımı mümkün olduğu kadar çoğunluğun anlayabileceği şekilde yazmaya çalışıyorum.Uyarınız için teşekkür ederim…

      Yanıtla
  • Tayfun Koçan

    Granada kraldır . Memlekette fiyatlar uçmuş olsada yine de alınır.

    Yanıtla
  • Burak

    Murat askin bey yani bu isi yapan arabayi üreten anlamiyorda sizmi biliyorsunuz bu araba bal gbi coupedir arabayi yapanlar ruhsatins oyle yazmislar ruhsatimda kocaman coupe yaziyor tuv de bunu onayliyor sende cikmissin o oyle degilde soylede filan… uretenden daha mi iyisin nedir..

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!