Çift Motorlu 1935 Alfa Romeo 16C Bimotore
Klasik Alfa Romeo denince bir çoğumuzun aklına yarış otomobilleri gelir ki bu konuda yerden göğe kadar haklısınız. Otomobil sanayisinin yeni yeni geliştiği o yıllarda yarış pistleri markaların rüştünü ispatladığı en önemli mecralardan biriydi. Tüm markalar teknolojik gelişmelerini ve mühendislik dehalarını bu alanda ispatlayabiliyordu.
1935 Alfa Romeo 16C Bimotore modeli de pistlerde süren rekabetten doğan ve sadece iki adet üretilmiş özel bir otomobildir. 1935 yılında Mercedes-Benz ve Auto Union (Günümüzde Audi) ile pistlerde rekabet edebebilmek için Alfa Romeo’nun Yarış takımı yöneticisi olan Enzo Ferrari ve tasarımcı Luigi Bazzi, iki adet 8 silindirli Alfa Romeo 3.2L. 3.1L. motorunu araca monte ettiler. 6.3L. hacmine ulaşan araç 16 silindirli ve 540 Hp. gücünde bir canavara dönüştü.
Tabii ki bu eşsiz araca baktığınızda ilk akla gelen bu iki motorun aktarma organlarına nasıl adapte olduğu olabilir. İşte burada İtalyanların müthiş mühendislik bilgisi devreye girmiş, iki motor ayrı tahrik mili ile iki giriş miline ve iki açılı çıkış miline sahip bir dişli kutusuna bağlanmış, böylece arka tekerleklerin her birinin kendi tahrik mili var. Alfa Romeo’bu yaramaz çocuğu maalesef yarışlarda kendinden bekleneni veremeyerek Rudolf Carracciola’nın kullandığı Mercedes W25 B‘sine karşı bir başarı elde edememiştir.
Alfa Romeo 1935 yılında Floransa’dan Livorno’ya giden yolda, özel hazırlanmış bir Bimotere ile ( Üstteki araç ) 324 Km/h. nin üzerinde 364 Km/h hıza ulaşarak yeni bir hız rekoru kırdı. Bu yazıdan da anladığımız gibi İtalyanların otomotiv dünyasının bugünkü konumuna gelmesinde katkıları büyüktür…
Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.