Chrysler Klasikleri

1950 Chrysler Royal Steyşın

Bugün sizlere 1950 Chrysler Royal Steyşın modelini tanıtmak istiyorum. 1950’lerin o meşhur yuvarlak hatlarına sahip bu araç çelik ile ahşabın ustaca kullanımından ortaya çıkmış, tam bir güzellik.

1950 Klasik Chrysler Royal
Klasik Chrysler New Yorker,Royal,Saratoga,Windsor, Imperial
Klasik Chrysler Royal Station Wagon

Chrysler firması, ürettiği otomobillerde çelik ile birlikte ahşap kullanımına 1941 yılında, Royal Town & Country modelinde başladı. Bu ahşap tasarımı daha sonra o kadar çok ilgi gördüğünden olsa gerek, 1946 yılında tüm Town Country modellerinde kullanılmaya başlandı.

1941 Chrysler Royal Town & Country station wagon
1946 Chrysler Town & Country Brougham
1946 Chrysler Town & Country Sedan
1946 Chrysler Town & Country Convertible
1946 Chrysler Town & Country Custom Club Coupé
1946 Chrysler Town & Country Roadster

Yazıma konu ettiğim araç, komple restorasyondan geçmiş 1950 model Chrysler Royal steyşın sıralı 6 silindirli, 250 cub. ( 5.929 cc ) hacminde 116 Hp gücünde motora ve 2 ileri M6 Presto-Matic elektrikli yarı otomatik şanzımana sahiptir.

Chrysler Royal motor özellikleri
Chrysler Royal Station
Chrysler Royal Station Wagon

1950 Chrysler Royal Steyşın toplam olarak 599 adet ürettiği bu model, ahşap tasarımı ile ürettiği son araçlardandır. Chrysler firması 1950 yılından sonra bu tarz ahşap tasarım ile araç üretimini bıraktı.

Chrysler orjinal döşemeleri
Chrysler Royal orjinal döşemeleri
Chrysler Royal Station orjinal döşemeleri

Timsah derisi desenli iç döşemeleri, ahşap aksamları ve her ayrıntısı özenle restore edilmiş 1950 Chrysler Royal Steyşın, 2015 yılında Amerika’daki RM Sotheby’s müzayedesinde 52.250 Dolara satıldı. Her ne kadar ülkemizde steyşın araçlar fazla ilgi görmese de, ben steyşın araçları çok kullanışlı ve daha cazip buluyorum. Allah hepinizin gönlüne göre versin…

Chrysler Klasikleri
Satılık Chrysler Klasik
Chrysler Klasik Piyasası
Chrysler Royal Klasik

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!