Citroen KlasikleriKlasik Tuning & Modifiye

Sadece 220 Km.de! 1986 Citroen BX 4TC

Sizlere bugün Citroen Klasikleri arasına girebilecek bir model olan 1986 Citroen BX 4TC modelinden bahsedeceğim. Gelin bu Gurup B Ralli aracının sınırlı sayıda üretilmiş yol versiyonuna birlikte göz atalım.

Citroen Klasikleri Citroen BX 4TC

Yazımıza konu ettiğimiz bu Citroen BX 4TC, İsviçre’nin ünlü otomobil üreticisi Franco Sbarro’ya sıfır km. olarak teslim edilmiş. Sbarro okulunda uzun yıllar boyunca öğrencilerine sergileme maksadıyla bu aracı tutmuş bu yüzden araç henüz  220 Km.de!

Citroen Klasikleri Citroen BX 4TC Düşük Km. Low Miles

Günümüzde Citroen Klasikleri arasına girmeye aday kondisyona sahip olan bu araç Citroen’in 1980’lere damgasını vuran Gurp B efsaneleri arasına girmek maksadı ile ürettiği 380 Hp’lik EVO versiyonun yol versiyonudur.

Citroen Klasikleri Citroen BX 4TC Teknik özellikleri

Turboşarjlı BX 4TC  2141cc motoru 200 HP güç üretiyor, dört tekerlekten çekiş sistemine ve Citroen’in meşhur Pnömatik süspansiyonuna sahip olan Citroen BX 4TC, gurup B yarışlarında beklentileri karşılayamamış ve önemli bir başarıya imza atamamış.

Citroen Klasikleri Citroen BX 4TC

Tasarımında meşhur Bertone stüdyosundan Marcello Gandini’nin  imzasını taşıyan Citroen BX 4TC, bu tarz ralli araçlarına gönül verenleri memnun edecek düzeyde ve yarışların sert koşullarını karşılayacak düzeyde bir otomobil.

Citroen BX 4TC Grup B Ralli Otomobilleri

Yazımızı konu olan bu 220 Km.deki Citroen BX 4TC, 2017 yılında Avrupa’da yapılan bir müzayedede 76.557 Euro bedelle yeni sahibini buldu.

Citroen BX 4TC Fiyatı piyasası

Bu tarz araçlara karşı ilginiz varsa, Audi’nin Yıldızı 1985 Audi Sport Quattro S1  ve 1980’lerin İkonlarından, Ford Sierra RS500 Cosworth başlıklı yazılarımı da okumanızı öneririm…

Citroen BX 4TC

Citroen tarihine baktığımda şirket tarihinde çok büyük buluşlara ve başarılara imza atmanın yanında, bir çok başarısız projelerde imza atmışlar. Ama bu onları yıldırmamış, ticari anlamda başarısız olan bir çok modeli bile bugün ciddi bir hayran kitlesine sahip modellerle dolu. Allah hepinizin gönlüne göre versin…

Citroen BX 4TC Ralli Versiyonu

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!