Dodge Klasikleri

1934 Dodge Deluxe Six Rumble Seat Coupe

Bugün sizlere Klasik Dodge modellerinden, 1934 Dodge Deluxe Six Rumble Seat Coupe’yi tanıtmak istiyorum. John ve Horace Dodge kardeşler tarafından 1901 yılında kurulan Dodge firmasının, 1934 yılında ürettiği bu model. Türünün en düzgün kondisyonda muhafaza edilmiş örneklerindendir.

1934 Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe

1934 yılında Dodge, Dodge Big Six Series DR Rumble Seat Coupe modelini 645 Dolara, Dodge Delüxe Six Series DR Rumble Seat Coupe modelini ise 765 Dolara satışa çıkarmıştı.

Klasik Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe
1934 Klasik Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe
Klasik Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe

Yazıma konu ettiğim Dodge, bu kasa ile üretilen 5000 adet araçtan birisi, bu araç 70’li yılların ortalarına kadar, aracın ilk sahibinin oğlu tarafından muhafaza edilmiş. Sonrasında Washington Dodge bayisi tarafından orijinal 26.000 mildeyken satın alınan aracın iç döşemeleri tamamen orijinal formuna getirilmiş.

Klasik Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe
Klasik Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe
Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe

Dodge Coupe’nin dış rengini orijinal rengi olan Medium Brown rengine çevirdikten sonra aracı koleksiyonuna dahil ederek uzun yıllar aynı şekilde muhafaza etmiş. En ufak ayrıntılarına kadar elden geçen Dodge, önde bulunan orijinal kornaları, Dodge Brothers logosu ve yürüyen aksam iyileştirmeleri ile mükemmel duruma geldi.

Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe döşemeleri
1934 Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe Dashboard
Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe Koltukları

1920’li yılların ortalarında Dodge firmasının ismi, Dodge Brothers olarak değişmişti. O yüzden bu aracın logosuda bu şekildedir. Bu arada yeri gelmişken Rumble Seat’ın ne demek olduğunuda açıklayayım. O yıllardaki Coupe araçlar Hot Rod formunda olduğundan sadece iki kişilik olarak üretiliyordu. Rumble Seat koltukları ise, arka bagajın içine entegre edilen ilave koltuk ile arkada oturma imkanı yaratıyordu.

Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe Dodge Brothers
Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe Motoru
Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe

Son halinde 28.000 milde olan Dodge Coupe, Sıralı altı silindirli 218 Cub. 3.569 cc. hacminde 82 Hp güç ve 203 Nm. tork üreten motora, üç ileri vitesli manuel şanzımana ve bağımsız süspansiyon sistemine sahiptir. 2015 yılında California’da 350 araç arasından birinci seçilen Dodge Coupe, 50.000 Dolar civarında son sahibine satıldı.

Dodge Delüxe Six Rumble Seat Coupe

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!