Volkswagen Klasikleri

1955 Bir Milyonuncu Volskswagen!

Bir Milyonuncu Volkswagen vesilesi ile bugün sizleri 1955 yılı Almanyasına ve Volkswagen fabrikasına kısa bir ziyarete götürmek istiyorum. 1955 yılı Volswagen için önemli bir mihenk taşıdır. Şimdi gelen bu özel araca hep birlikte göz atalım.

1955 Yılı Volkswagen Üretim Hattı

O zamanlar, Volkswagen’in model yelpazesi yalnızca üç modelden oluşuyordu – Beetle, Beetle Cabriolet (Karmann’ın Osnabruck’taki fabrikasında sözleşmeli olarak inşa edildi) ve Transporter (Kombi).

1955 Volkswagen Beetle
1955 Volkswagen Beetle Oval Cam
1955 Volkswagen Cabriolet
1955 Volswagen Transporter Kombi

O yıllarda Volkswagen Almanya’da yüzde kırk gibi yüksek bir pazar payına sahipti. 1955’te Alman pazarına Beetle’ın üç çeşidi sunuldu: Standart (3.790 Alman Markı), İhracat (4.700 Alman Markı) ve Cabriolet (5.990 Alman Markı)

1955 yılı Bir Milyonuncu Volkswagen Beetle

Altmış yedi yıl önce 5 Ağustos 1955 yılında, Volkswagen’in Wolfsburg fabrikası Bir milyonuncu aracı olan Beetle’ı üretti. Bu araç kendine özgü Altın sarısı renge boyandı. Tampon far çerçeveleri vs gibi nikelaj aksamları pırlanta benzeri taşlarla kaplandı.

Volkswagen Beetle

Günün anlam ve önemine binaen hazırlanan bu özel Beetle şu anda şirketin Wolfsburg’daki AutoStadt Müzesi’nde sergileniyor. Birgün yolunuz bu müzeye düşerse bu aracı da mutlaka görün derim.

1955 VW Karmann Ghia Dünya Lansmanı

1955 yılında sizlere söylemeden geçemeyeceğim bir gelişme ise yıl sonuna doğru yapılan Frankfurt Fuarıda VW Karmann Ghia modelinin tüm Dünyaya tanıtılması oldu. Meraklısı olan arkadaşlar VW Karmann Ghia Tarihçesi başlıklı makaleme göz atabilirler.

Günümüzde hayatta kalan en eski Beetle 1938

Yukarıda gördüğünüz siyah 1938 VW günümüzde hayatta kalan en eski Beetle modelidir ve bu özel araba şimdi Volkswagen’in Wolfsburg’daki müzesinde tutulmaktadır. Bu arada makaleden çıkmadan önce VW Beetle Tarihçesi adlı makalemede göz atmanızı öneririm. Kalın sağlıcakla.

WikiBenz YouTube Kanalımız Açıldı Hepinizi Bekleriz.

Yazılarımdan daha kolay haberdar olmak için Bloğuma Abone olabilirsiniz böylelikle yeni yazılarım otomatik olarak mail kutunuza iletilebilecektir. Ayrıca yazı aralarında bulunan ticari paylaşımlardan bir iki tanesini ziyaret ederseniz varlığımızı sürdürmemize ufakta olsa bir destekte bulunmuş olacaksınız. Bu konudaki hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim…

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!