Chevrolet Klasikleri

1953 Chevrolet Bel Air Convertible

Klasik Chevrolet Bel Air modellerinin birinci versiyonu olan 1953 Chevrolet Bel Air Convertible aracın tarihçesini ve hikayesini sizlere anlatmak istiyorum. 1950-1954 arasında üretilen birinci versiyon Chevrolet Bel Air 240 serisi Convertible toplamda 24.047 adet imal edilmiştir.

Klasik Chevrolet
Klasik Chevrolet Bel Air
Klasik Chevrolet Bel Air Convertible

Sizlere 1953 Chevrolet modellerini daha iyi anlatabilmek için, üstteki sedan modellerini anlatan fotoğrafı koydum. Alltaki kırmızı Chevrolet One-Fifty serisi, Chevrolet’in baz modeliydi, yanlarda ve cam kenarlarında nikelaj yok, koltuklar komple kumaş. Chevrolet Two-Ten ara modeli, yanlarda ve cam kenarlarında nikelaj içerir, koltukların üst kısmı deri veya kumaş iki parçalıdır. En üst versiyon olan Chevrolet Bel Air modelinde, yanlarda nikelaj olduğu gibi, ayrıca arkaya doğru daha geniş nikelajlara ve Bel Air yazılarına sahiptir. Ayrıca birbirine yakın iki ayrı tonda kumaş ve çift renkli deri koltukların yanı sıra, ön torpidoda daha fazla kromaja sahiptir.

1953 Chevrolet Modelleri
1953 Chevrolet Bel Air
1953 Chevrolet Döşemeleri
Klasik Chevrolet Bel Air Convertible

1953 Chevrolet Bel Air Convertible modelinin kaputunun altında,235 cub. 3.9 litrelik 115 Hp. gücünde sıralı altı silindirli alüminyum pistonlu ” Blue Flame ” OHV motor ve Powerglide iki kademeli otomatik şanzıman bulunmaktadır. Yazımıza konu ettiğimiz 1953 Chevrolet bel Air Convertible 2015 yılında Amerika’da bir müzayedede 74.250 Dolara satıldı. Günümüzde bu kondisyondaki araçlar daha da yüksek rakamlara alıcı bulabilmektedir. Ülkemizde bir tane 1953 Chevrolet Hot Rot tarzı yapılmış bir Coupe mevcut, o araca istenen rakam ise 400.000 TL.

Klasik Chevrolet Bel Air Convertible
Klasik Chevrolet Bel Air Convertible
Chevrolet Bel Air Convertible
Chevrolet Bel Air Convertible

Chevrolet Klasikleri

Lütfen yorumlar kısmından deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bizimle paylaşınız, alttaki linki tıklayarak bir kaç dakikanızı ayırabilirseniz çok sevinirim.

Bloğumuzdan Daha Etkin Faydalanmak İçin Lütfen Okuyunuz!

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!