Ford KlasikleriKlasik Tuning & Modifiye

1550 Hp.’lik Balta Burun Ford Taunus

Bugün sizlere akıllara zarar bir Balta Burun Ford Taunus örneğini tanıtmak istiyorum. Bu araş ne düşük km.de, ne de boyasız bir araç, bu aracın özelliği 1550 Hp. motor gücüne sahip oluşu ve bunun gereği olan alt ve üst yapıya sahip oluşudur.

Balta Burun Ford Taunus 1550 Hp
Balta Burun Ford Taunus V8

Ford Taunus Tarihçesi 1. ve 2. Bülümlerinde ayrıntılı olarak anlattığım Ford Taunus bu eşşsiz Tuning modelinde 1972 model Ford Cortina ( Taunus ) GLX modeli temel alındı.

Balta Burun Ford Taunus Tuning
1972 Ford Taunus Windsor 7.1L V8

Bu Taunus’taki motor kombinasyonu basit ama etkilidir, Diamond 10.0:1 dövme pistonlu alüminyum Windsor 434ci (7.1L) Dart küçük blok V8 ve Callies Magnum 4.00 strok krank etrafında inşa edilmiştir. 

Ford Taunus Modifiye
Ford Taunus Tuning Restorasyon

Sürüş için Twin 78 mm Boostlab turboları ve yakıt deposundaki etanol ile Haltech Platinum Sport 2000 ECU tarafından yönetilen kurulum, 18psi takviye basıncında 1.550 Hp ve 1350lb-ft güce ulaşmaktadır.

Ford Taunus 1550 Hp
Ford Taunus Tuning

Bu, yere indirilecek çok fazla homurtu, bu yüzden Andres’in Taunus TC’yi tüm doğru şeylerle belirlediğine bahse girebilirsiniz. Ford 9 inç arka ucuna giden 2 vitesli bir M&M Powerglide şanzıman ve Weld tekerleklerinin etrafına sarılmış 28 × 11.5 × 15 Hoosier Quick Time Pro lastiklerinin klasik kombinasyonu var. 

Taunus Modifiye
Ford Taunus GLX

Andres, kalın lastikleri arkaya takmak için arka çamurlukları yaklaşık dört inç genişletti, bu da görsel olarak kaput kepçesi dışındaki dış görünümdeki en büyük değişiklik, ki bu da başka bir gereklilikti.

Ford Taunus Sparco
Ford Taunus GLX Balta burun

Bu Taunus TC’nin içinde GXL rozeti ile birlikte gelen ‘Grand Xtra Luxury’nin hiçbirini artık bulamayacaksınız. Bugün, 70’lerin kabini bir çift modern yarış koltuğuna ve bir takla kafesine ev sahipliği yapıyor.

Ford Tuning
Ford Restorasyon

Haltech Racepak IQ3 çizgi şeklindeki çağdaş elektronikten bahsetmeye gerek yok. Yine de AutoMeter Sport Comp göstergeleri hala kullanılmaktadır.

M&M Powerglide
Taunus Tuning

Benim için bu Taunus yapısının en iyi yanı, caddede sürülebilmesi ve gerektiğinde pompa gazıyla çalıştırılabilmesidir. Bu, araçtaki ‘Hot Rod Drag Week’ plakasını açıklıyor. 

Boost Turbo

Andres’in dünyanın en zorlu drag yarışı etkinliğinde yarışmak uzun zamandır hayaliydi ve arabayı evden 5.000 mil uzakta taşımak bu deneyimin sadece küçük bir parçasıydı.

Ford

Estonya’da bu arabayı yolda yasal olarak süremezdiniz, ancak ABD’de Andres’in Drag Week sırasında böyle bir sorunu yoktu. 

Ford Taunus Drag Car

Römork çekerken bunu yapmak gerçekten zordu, ancak Andres bunun çok ödüllendirici olduğunu söylüyor. Kalın sağlıcakla… Kaynak: SpeedHunters / Vladimir Jladov

Yazılarımdan daha kolay haberdar olmak için Bloğuma Abone olabilirsiniz böylelikle yeni yazılarım otomatik olarak mail kutunuza iletilebilecektir. Ayrıca yazı aralarında bulunan ticari paylaşımlardan bir iki tanesini ziyaret ederseniz varlığımızı sürdürmemize ufakta olsa bir destekte bulunmuş olacaksınız. Bu konudaki hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim…

Serdar BELLEK

Bu Bloğun yazarı Serdar BELLEK 1967 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu, Mercedes Benz Bayisi Mengerler'de ve bayi teşkilatlarında yaklaşık 15 yıl boyunca 2.El Otomobil Satış Müdürlüğü yaptı. 2009 yılından 2019 yılına kadar başta Mercedes Benz ve diğer Alman otomobillerinin satışını yapan ASR MOTORS'da Genel Müdürlük yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Bu Bloğu kurmaktaki amacı yine kendisinin kurucusu olduğu ve 35.000 Üyesi bulunan Mercedes Benz 2.EL® Facebook gurubunun devamında, Mercedes Bmw ve diğer tüm klasik otomobil markalarına ve klasik olan her türlü objeye gönül vermiş kişilerin ''Doğru ve Sağlıklı Bilgilere'' ulaşmasını temin etmek, almak istedikleri araçları aldıklarında karşılaşacakları durumları kendilerine bildirmek, ve Türkiye'deki ikinci el piyasası hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamaktır.Lütfen Yorumlarınız ile bloğumuza destek olunuz...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Content is protected !!